yammer

This page in English

Yammer

Bakgrund

Yammer är ett socialt nätverk för organisationer och kan enklast beskrivas som ett slags “socialt nätverk på jobbet”. I vårt fall fungerar alltså Yammer som ett socialt nätverk för hela Lunds universitet.

Tanken är att man ska kunna “nätverka” med andra kollegor på LU i olika grupper m.m.

Yammer köptes upp av Microsoft och ingår numera via Office 365 i det Microsoftavtal som LU har.

Inloggning

Logga in på LU:s Yammer genom att gå till följande länk och följ instruktionerna:

https://www.yammer.com/lu.se/

Tips

Vill du få löpande aviseringar från Yammer när det händer något nytt eller någon kontaktar dig? Installera då gärna datorklienten respektive mobiltelefonappen:

Prova gärna även Teams för samarbete i grupp och Skype for Business för chatt med kollegor.

Frågor och svar

Vem kan använda Yammer?

Alla anställda och studenter på Lunds universitet, förutsatt att de själva väljer att logga in och använda tjänsten.

Jag verkar inte kunna se alla ikoner och knappar på Yammer. Vad kan jag göra?

Prova att använda någon av webbläsarna Chrome eller Edge, istället för Internet Explorer.

Support

Har du problem med Yammer? Använd i första hand de inbyggda hjälpfunktionerna, och i andra hand LU Support. I tredje hand kan du kontakta Servicedesk.

yammer.txt · Last modified: 2017-03-27 11:43 by cr