workfolders

Workfolders eller Arbetsmappar

Workfolders är namn på en särskild metod att hantera dina filer i Dina dokument mm. De som har sin dator installerad i pc.lu.se skall redan använda detta. Ni som ligger kvar i NET-miljön (delar av Kansli LTH) eller annan äldre miljö har oftast inte konverterat till Workfolder ännu. Läs om hur det fungerar på support.lu.se-sidan. Du hittar det om du letar efter PC.LU.SE.

Nedan följer lite information som ännu inte har hunnit komma in på de sidorna:

Att koppla upp sig mot Workfolders med sin Android-enhet

1. Starta Google Play
  2. Ladda ner appen “Work Folders” av Microsoft Corporation.
  3. Välj att lägga in url istället för mailadress https://workfolders.lu.se
  4. Logga in med uw\LUCATID och dit lucatlösenord.
  5. Nu måste du välja en fyrsiffrig sifferkod som skyddar dina data. (Som vanligt, välj inte 1111 eller 1234 !!!)
  6. Nu har du tillgång till alla dina filer i dina Arbetsmappar/Workfolders. Filerna laddas inte ner till din telefon på en gång. Först när du öppnar en fil laddas den ner till telefonen.

Att hämta tillbaks tidigare versioner eller raderade filer från sina Workfolders

Det finns lite olika nivåer av backup på Workfolders. Det är möjligt att själv plocka fram förlorade filer. Se denna sida: https://support.lth.se/aterstalla

workfolders.txt · Last modified: 2019-04-29 11:59 by peterv