webmail

Webmail

Om man vill läsa sin e-post hemifrån eller på resa finns LU:s webmail-tjänst, som gör att man kan läsa sin e-post med hjälp av enbart en webbläsare och en Internetanslutning. Alla användare vars e-post hanteras utav LDC kan använda denna tjänst. Tjänsten når man genom att gå till följande adress:

https://webmail.lu.se på denna sida står det hur man ska skriva sitt användarnamn för att logga in

Ändra utseendet i webmailen

Svara en eller Svara alla som standard?

Denna inställning ändrar du genom att klicka på kugghjulet uppe till höger - Alternativ → E-post → Automatisk bearbetning → Svarsinställningar

Konversationer eller inte?

I den senaste versionen av webmail så visas mejl som konversationer, dvs alla mejl som handlar om samma ämne grupperas ihop. För att visa meddelanden i kronologisk ordning istället så måste du klicka på “Alla” såsom visas i bilden nedan, och sedan välja “Meddelanden”.

Öppna en annan postlåda

Klicka på ikonen längst upp till höger och sedan på “Öppna en annan postlåda…”. Skriv in e-postadressen för postlådan.

Mer information

Bra instruktioner för webmailen finns på LU Support på följande sida:

https://support.comaround.se/content/guide/textGuide.aspx?guideID=202701