webbradio

Webbradio

Jag vill lyssna på Sveriges Radio på datorn. Hur gör jag?

Lösningar

Alternativ 1: I webbläsaren

Gå till http://sverigesradio.se och välj vad du vill lyssna på.

Alternativ 2: Använd Windows Media Player

Man kan också använda programmet Windows Media Player, som finns på alla datorer med Windows. Gör så här:

1. Gå till http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3756&grupp=10632&artikel=3771842 i en webbläsare, och leta upp länken för den kanal du vill lyssna på.
  2. Högerklicka på länken och välj “Kopiera genväg”.
  3. Starta programmet “Windows Media Player”.
  4. Tryck “Alt” i Windows Media Player, så att du får fram Arkiv-menyn.
  5. Välj “Arkiv” → “Öppna URL…”
  6. Klistra in länken (högerklicka i fältet och välj “Klista in”) som du kopierade i steg 2, och klicka sedan på OK.
  7. Klart! Nu ska webbradiokanalen spelas i Windows Media Player.
webbradio.txt · Last modified: 2015-07-01 11:22 by cr