User Tools

Site Tools


teams

This page in English

Teams

Bakgrund

Microsoft Teams är ett verktyg för arbete i grupper, med chattbaserade arbetsytor och tillgång till funktioner för anslagstavla, direktchatt1), kalender2), samarbete med dokument, planering med mera.

Teams är gjort för att underlätta kommunikation och arbetet och uppdelning av arbete i arbetsgrupper, t.ex. en avdelning, underavdelning eller projektgrupp. Programmet kan beskrivas som Microsofts motsvarighet till den konkurrerande programvaran Slack.

Teams är gjort av Microsoft och ingår numera via Office 365 i det Microsoftavtal som LU har.

För mer information om Teams, se https://products.office.com/sv-se/microsoft-teams/group-chat-software.

Inloggning

Logga in på Teams genom att gå till följande länk och följ instruktionerna:

https://teams.microsoft.com/

Hantera möten

Det enklaste sättet att mötas i Teams är att använda chattfunktionen. I chatten kan du lägga till fler personer allt efter behov.

Behöver du bjuda in till ett mera formellt möte eller videomöte kan du göra det från din kalender i Outlook. Du kan även snabbskapa sådana möten direkt ifrån Teams. På länken nedan kan du lära dig mer om alla mötesfunktionerna i Teams:

Tips

Vill du få löpande aviseringar från Teams när det händer något nytt eller någon kontaktar dig? Installera då gärna datorklienten respektive mobiltelefonappen:

Frågor och svar

När bör jag använda Skype for Business, Teams respektive Yammer?

Verktygen överlappar just nu varandra något, men Microsoft håller på att flytta all ny funktionalitet till Teams som kommer att vara den enda verktyget i framtiden.

Support

Har du problem med Teams? Använd i första hand de inbyggda hjälpfunktionerna, och i andra hand LU Support. I tredje hand kan du kontakta Servicedesk.

1)
Funktionen för direktchatt använder Skype for Business om det är installerat på datorn.
2)
Kalendern integrerar med Outlook.
teams.txt · Last modified: 2020-03-13 13:17 by cr