User Tools

Site Tools


tangentbord

Tangentbord

Mitt tangentbord har blivit smutsigt!

Upplever du att tangentbordet, eller för den delen datormusen, har blivit smutsig, går detta ofta att lösa själv. Gör så här:

  1. Stäng av datorn.
  2. Koppla loss tangentbordet från datorn. Försök memorera var det var inkopplat, så att du kan koppla in det senare.
  3. Rengör tangentbordet med en lätt fuktad bit hushållspapper eller trasa. Upplever du att det behövs, kan du ta en liten droppe diskmedel på pappret eller trasan för att hjälpa till att lösa upp smutsen.
  4. Torka rent tangentbordet och låt det vid behov dessutom lufttorka tills det är helt torrt. Tangentbordet får inte vara det minsta fuktigt innan du går vidare!
  5. Koppla in tangentbordet till datorn, i samma uttag som du kopplade loss det från i första steget.
  6. Starta datorn och testa sedan att tangentbordet fungerar.

Har du frågor eller problem med ovanstående, kontakta LTH Support.

Använd vid behov en droppe vanligt milt handdiskmedel för att hjälpa till att lösa upp smuts. Använd papper eller en ren trasa för rengöringen. Använd aldrig spray!

Vill du dessutom desinficera utrustningen, använd gärna våtservetter med ytdesinfektion, eller en ren trasa fuktad med ytdesinfektion. Använd aldrig spray!

Använd inga starkare rengöringsmedel. Använd inte heller rengöringsmedel som innehåller slipmedel i någon form. Använd ej heller spray i någon form. Det förstör utrustningen!

Mitt tangentbord är riktigt smutsigt, och ovanstående hjälper inte!

Det finns särskilda rengöringskit för tangentbord som du kan prova. SoT har rengöringsprodukter, och kontakta SoT för att få ett sådant rengöringskit för tangentbord. Följ i övrigt samma instruktioner som ovan för att koppla loss tangentbordet under tiden du rengör det.

Har tangentbordet blivit väldigt slitet eller grovt smutsigt, och ovanstående inte hjälper, är oftast det enklaste att byta ut det mot ett nytt tangentbord. Kontakta i så fall LTH Support.

tangentbord.txt · Last modified: 2020-08-25 09:39 by cr