User Tools

Site Tools


software_center

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
software_center [2015-10-29 08:01]
cr
software_center [2016-12-28 13:27] (current)
peterv
Line 2: Line 2:
 ====== Software Center ====== ====== Software Center ======
  
-Vissa programvaror går att installera själv. Här finns instruktioner för att göra detta med hjälp av programmet Software Center. Se sidan [[programvara]] för mer information om dom program som finns tillgängliga.+Många ​programvaror går att installera själv. Här finns instruktioner för att göra detta med hjälp av programmet Software Center. Se sidan [[programvara]] för mer information om dom program som finns tillgängliga.
  
-Tryck [[Windows-tangenten]] på tangentbordet. Du kommer då till det som kallas Startskärmen. Börja skriv "​Software Center",​ se exempelbild nedan.+===== Använda programmet =====
  
-{{:​software_center_sok.png?600|}}+  - Tryck på [[Windows-tangenten]] på tangentbordet. 
 +  - Börja skriv "​Software Center"​. Det räcker oftast att skriva "​soft"​. 
 +  - Klicka på den första träffen (Software center), eller tryck ner Enter-tangenten 
 +  - I Software Center kan du lista programmen på lite olika sätt. Du kan även söka dem med hjälp av en sökruta. 
 +  - När du hittat ett program du är intresserad av kan du klicka på det. Läs mer om det. I vissa fall finns det en länk **"​Ytterligare information"​**. Den leder dig till vår supportsida om just det programmet. 
 +  - För att installera, klicka "​Installera"​... Om knappen istället heter "​Avinstallera"​ så finns programmet redan installerat på din dator.  
 +  - Beroende på programmens storlek kan det ta olika lång tid att få dem installerade. I vissa fall kräver installationen en omstart.
  
-Klicka på den första träffen. Markera det eller dom program du vill ha och klicka på knappen nere till höger (nu har texten ändrats till "Vald installation"​). 
  
-Programmen kommer att installeras. De kanske inte alltid installeras omedelbart, men till nästa dag bör de vara på plats. +<WRAP tip>Om du klickar på den eventuella länken ​**"Ytterligare information"** för respektive program, öppnas en hjälpsida som beskriver programmet.</​WRAP>​
- +
- +
-{{::​software_center.png?​nolink|}} +
- +
-<WRAP tip>Om du klickar på den eventuella länken "Hjälpdokument" för respektive program, öppnas en hjälpsida som beskriver programmet.</​WRAP>​+
  
software_center.txt · Last modified: 2016-12-28 13:27 by peterv