software_center

This page in English

Software Center

Många programvaror går att installera själv. Här finns instruktioner för att göra detta med hjälp av programmet Software Center. Se sidan programvara för mer information om dom program som finns tillgängliga.

Använda programmet

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet.
  2. Börja skriv “Software Center”. Det räcker oftast att skriva “soft”.
  3. Klicka på den första träffen (Software center), eller tryck ner Enter-tangenten
  4. Under huvudrubriken “Program” hittar du alla tillgängliga program som inte är installerade på din dator.
  5. Under huvudrubriken “Installationsstatus” hittar du de program som finns installerade på din dator. Härifrån kan du avinstallera de valbara programmen.
  6. I Software Center kan du lista programmen på lite olika sätt. Du kan även söka dem med hjälp av en sökruta.
  7. När du hittat ett program du är intresserad av kan du klicka på det. Läs mer om det. I vissa fall finns det en länk “Ytterligare information”. Den leder dig till vår supportsida om just det programmet.
  8. För att installera, klicka “Installera”…
  9. Beroende på programmens storlek kan det ta olika lång tid att få dem installerade. I vissa fall kräver installationen en omstart.

Om du klickar på den eventuella länken “Ytterligare information” för respektive program, öppnas en hjälpsida som beskriver programmet.

Se även

software_center.txt · Last modified: 2019-04-18 14:30 by peterv