skrivbordet

Mina skrivbordsikoner har försvunnit och min egen skrivbordsbakgrund syns inte när jag loggar in! Hur löser jag det?

I vissa fall kan det bli så att ens egna skrivbordsikoner eller skrivbordsbakgrund inte dyker upp och syns, även om det har gått ett tag sedan man loggade in.

Detta beror ofta på ett känt fel i Windows, som gör att skrivbordet ibland inte uppdaterar sig som det ska efter det att man loggat in.

Råkar du ut för detta problem, kontrollera först att du inte har något synkroniseringsproblem. Har du synkroniseringsproblem, försök att lösa det först.

Testa sedan att högerklicka på någon ledig yta någonstans på skrivbordet, och välj alternativet “Uppdatera”. Med lite tur är detta det enda som behövs för att skrivbordet ska uppdatera sig och skrivbordsikonerna ska visas som vanligt. Du kan testa att upprepa detta om det behövs.

Fungerar inte det ovanstående tricket, starta om datorn, och logga sedan in på nytt och se om skrivbordsikonerna eller skrivbordsbakgrunden dyker upp nu.

Skulle inget av ovanstående hjälpa, kontakta Helpdesk.

skrivbordet.txt · Last modified: 2015-07-01 11:41 by cr