programvara

Programvara

Nedanstående information gäller de datorer som installeras av DDG. Om du söker efter program för att installera på din privata dator så ta en titt på följande sida: http://www.lth.se/medarbetare/stoed-verktyg/it-post-och-telefoni/programlicenser/

• Det bästa sättet att se vilka program som finns tillgängliga för omedelbar installation är alltid att gå in i Software Center på din dator. Den listan är alltid helt aktuell. Nedanstående information är till för att ge en översikt och kommer aldrig att exakt lista det utbud som finns för tillfället.
  • Det bästa sättet att se vad som redan finns installerat på din dator är att gå in i “Startmenyn/Alla appar”.
  • Det finns ett basutbud som installeras på alla datorer.
  • De flesta av programvarorna får man själv gå in i Software Center och välja för installation.
  • Det finns fler programvaror som inte syns i Software Center. Det kan bero att de kostar extra eller att de av tekniska/administrativa skäl inte har paketerats och måste handinstalleras. Se info nedan.
  • En del avdelningar har viss avdelningsspecifik programvara som ej ses hos andra.
  • Om du inte hittar önskad programvara vare sig i Software Center eller på denna sida så skall du kontakta Helpdesk efter att ha läst sidan Ny programvara.

Basutbud

Detta är de programvaror som finns förinstallerat på alla datorer.

Avdelningsspecifik programvara

För vissa avdelningar kan fler programvaror ingå i basutbudet.

Exempel

Tillgängligt i självserviceportalen (Software Center)

Du kan själv installera de programvaror du hittar i Software Center. Nedan finns utbudet av programvaror i denna självserviceportal. Observera att denna lista kanske inte alltid är helt aktuell. Starta Software Center så ser du allt.

Kontakta Helpdesk för installation

Special

Kostar extra, installeras endast vid behov

Dessa programvaror kostar extra och därför sker tilldelning endast på behovsbasis. Kontakta Helpdesk, men kom ihåg att samtidigt lämna en motivering till behovet.

1)
Installeras endast på bärbara datorer.
2)
Observera att många administrativa system på universitetet är anpassade för Microsoft Internet Explorer som webbläsare. Andra webbläsare tillhandahålls endast som alternativ och inga garantier att de exempelvis alltid fungerar med universitetets administrativa system kan tyvärr lämnas.
3)
Vissa avdelningar där Word 2013 medför kompatibilitetsproblem kan få Word 2010 parallellt installerat.
4)
Ersätts med PDF-XChange i samband med övergången till Windows 8.1.
programvara.txt · Last modified: 2017-04-25 15:30 by cr