primula_webb

Primula webb

Primula är Lunds universitets personal- och löneadministrativa system. Primula webb är en utökning till Primula i form av en webbaserad tjänst, som gör att du som anställd kan komma åt vissa delar av systemet och utföra en del ärenden i detta själv.

Primula webb innebär bland annat att lönebeskedet inte längre skickas hem med vanligt brev, den blir istället åtkomlig via webbsidan. Du kan också begära semester och rapportera in sjukanmälan och ett par typer av ledigheter via Primula webb.

Primula webb kommer man att komma åt via Internet och en webbläsare (Internet Explorer, Firefox, Chrome eller Safari). Systemet är åtkomligt via arbetsdatorn. Åtkomst av Primula webb från hemmet via hemmanätverket är också möjligt via den nya VPN-tjänsten.

Direktlänk till Primula webb: http://primweb.adm.lu.se/

Snabb-guide för VPN, för åtkomst av Primula webb hemifrån

1. Gå till www.lu.se, klicka på “Medarbetare” uppe till höger.
  2. Klicka på VPN-länken i högra kolumnen
  3. Logga in med din Lucatidentitet
  4. Nu skall du se en länk till Primula till vänster eller nederst.
  5. Klicka på den.

Om du inte ser Primula i till vänster (eller nederst) i fönstret:

1. Klicka på “Add”-knappen i fältet “Bookmarks” till vänster på sidan
  2. Skriv in följande uppgifter:
    • Name: Primula webb (eller liknande)
    • Type: ändra ej
    • Location: primweb.adm.lu.se
    • Description: valfritt
  3. Klicka på OK-knappen
  4. Klicka på länken som du döpt till “Primula webb”
  5. Klart.

Support

Vid eventuella problem med Primula webb, kontakta Primula webb-gruppen, e-postadress primweb@pers.lu.se.

primula_webb.txt · Last modified: 2017-03-29 14:04 by peterv