outlook-skapa-spamregel

Jag har fått skräpbrev märkt med "***SPAM***" idag. Hur kan jag se till att detta och liknande brev automatiskt flyttas till mappen "Skräppost"?

LDC:s skräppostfilter märker automatiskt upp inkommande e-post som den bedömer som skräppost med texten

***SPAM***

i ämnesraden. Du kan själv se till att inkommande brev som är uppmärkta på detta sätt i ämnesraden automatiskt flyttas till mappen “​Skräppost”​ i Outlook. Detta åstadkoms enklast genom att man skapar en särskild regel för detta. För att göra detta, följ stegen nedan.

1. Klicka på menyn “​Regler”​ i Outlook. ​

​- I denna meny, välj alternativet “​Hantera regler och aviseringar…“​.

1. Klicka på “Ny regel…“​.
  2. Välj mallen “​Flytta meddelanden med specifika ord i ämnesraden till en mapp”​.
  3. Klicka på den understrukna texten “​specifika ord” i regelbeskrivningen nedanför.
  4. Skriv in texten ​***SPAM***​ (exakt så) som söktext.
    1. Klicka därefter på “Lägg till”​.
    2. Klicka sedan på “​OK”​.
  5. Klicka nu på den understrukna texten “​namn”​ i regelbeskrivningen ​för att välja den mapp som breven ska flyttas till.
  6. Välj mappen “​Skräppost”​. Klicka därefter på “​OK”​.
  7. Klicka nu på “​Slutför”​.
  8. Regeln är nu redo att användas. Om du vill testa att köra regeln direkt:
    1. Klicka på “Kör regler nu…“​.
    2. Klicka för skräppostregeln i listan över regler.
    3. Välj att köra regeln i mappen “​Inkorgen”​.
    4. Klicka på “Kör nu”.
    5. Regeln körs, vilket kan ta ett tag beroende på hur många brev som finns i inkorgen. När regeln kört klart, klicka på “​Stäng”​.
  9. Klicka på “​OK”​ för att stänga fönstret “​Regler och aviseringar”​. Inkommande brev som är uppmärkta som skräppost kommer framöver att automatiskt flyttas till mappen “​Skräppost”​.

Kom ihåg att då och då manuellt granska innehållet i mappen “Skräppost”, ifall det inkommit något som automatiskt märkts som skräppost men som i själva verket inte är skräppost.

outlook-skapa-spamregel.txt · Last modified: 2016-03-31 08:14 by cr