outlook-regler-och-aviseringar

Jag vill automatiskt filtrera vissa typer av e-post och flytta in dem i särskilda mappar. Hur gör jag?

Vill du ha regler i din inkorg som automatiskt flyttar e-post, som skickats till dig från någon särskild adress, eller till någon särskild funktionsadress, eller med vissa typer av ord i ärenderaden, till särskilda mappar i din inkorg?

Detta kan du lägga in själv! Enklast är att börja med skapa dina önskade mappar i din Inkorg i Outlook, om du inte redan gjort det. Högerklicka på “Inkorgen” och välj “Ny mapp…”, och upprepa vid behov.

Sedan, när dina mappar är skapade, gör följande:

1. Markera gärna först ett mail av den sort som du vill flytta/behandla.
  2. Välj knappen “Regler” i fliken “Start” i Outlook.
  3. Välj “Skapa regel…”.
  4. Läs noga och välj klokt.
  5. I sista skärmen finns ett alternativ “Tillämpa den här regeln nu på meddelanden som redan finns i den aktuella mappen” som du bör fundera över. Detta gör att regeln går igenom alla gamla mail i aktuell mapp.
  6. Klart!

Det finns mer support och guider för hur man gör saker i Outlook på LU Support, leta under “E-post” och “Övrig support”.

Hör av dig till Helpdesk om du behöver mer hjälp med detta.

outlook-regler-och-aviseringar.txt · Last modified: 2015-05-19 12:27 by cr