outlook-internetkalender

Hur kommer jag åt en Google-kalender i Outlook?

Bakgrund

Ibland används kalendrar på webbtjänsten Google för att dela information mellan flera. Det kan vara praktiskt om till exempel externa behöver komma åt en kalender.

Är det dock bara personal med datorkonto på kansliet, är det dock ofta ett bättre alternativ att använda en delad Outlook-kalender i stället för en delad Internetkalender. Kontakta Helpdesk för hjälp med att skapa en delad Outlook-kalender.

Behöver du dock dela kalendern med externa, är dock en delad Internetkalender att föredra.

Det kan vara bra att veta att när väl den delade Internetkalendern skapats, går det sedan att länka in och visa och komma åt den i Outlook. Det fungerar både med Google-kalendrar och andra Internetkalendrar av typen “iCal”. För att göra detta, följ stegen nedan.

Gör så här

De här instruktionerna gäller svensk version av Outlook 2007.

1. Öppna menyn “Verktyg” i Outlook och välj alternativet “Kontoinställningar…”.
  2. Välj fliken “Internetkalendrar” i fönstret som visas.
  3. Klicka på knappen “Nytt…”.
    1. Skriv in webbadressen till den Internetkalendern som du önskar lägga till, i rutan som visas. Webbadresser till Internetkalendrar slutar normalt med ändelsen .ics.
    2. Klicka på “Lägg till”.
    3. Skriv ett beskrivande namn på kalendern i rutan som heter “Mappnamn”. Det här blir kalenderns namn i din lista över kalendrar.
    4. Om du vill kan du även skriva in en beskrivning av kalendern i fältet “Beskrivning”.
    5. Klicka på knappen “OK”.
  4. Klicka på knappen “Stäng”.
  5. Gå till kalendervyn i Outlook. Nu ska den nya kalendern finnas under rubriken “Andra kalendrar” i listan över kalendrar.

OBS: Kalendern uppdateras endast när man startar Outlook. Man kan dock lura Outlook till att göra en uppdatering genom att gå in i inställningarna (som ovan) och klicka på “OK” utan att ändra något.

outlook-internetkalender.txt · Last modified: 2010-09-02 13:08 by cr