office

This page in English

Microsoft Office

Bakgrund

På samtliga datorer som vi sköter är Microsoft Office 2016 installerat.

Följande program ingår:

• Microsoft Access
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Microsoft Publisher
  • Microsoft Word
  • Microsoft Project1)
  • Microsoft Visio Professional2)
  • Microsoft OneNote

Se även programvaruleverantören Microsofts webbplats om Office:

Se även den separata sidan Office 365 för information om Office 365.

Nyheter i Office 2016

Se följande sida för en översikt av nya funktioner och förbättringar i Office 2016:

Här är en video (på engelska) som berättar om en del nyheter:

Snabbkommandon

Vanliga frågor och svar

Se vanliga frågor och svar om Office-programmen här.

Kan jag få Office 2016 på min dator?

Ja! På de datorer som har Windows 10 är Office 2016 förinstallerat. När din dator installeras om med Windows 10 kommer du i samband med det också att få den nya versionen av Office.

Kan du inte vänta till din dator installeras om och får Windows 10, så kan du även välja att, om du så vill och när du så vill, själv uppgradera din installation av Office från Office 2013 till Office 2016 via Software Center.

Tänk på att Office är en stor samling program och uppgraderingen via Software Center därför kan ta flera timmar. Innan du påbörjar uppgraderingen bör du stänga alla Office-program, inklusive Outlook, och inte försöka använda dem förrän du får besked att installationen är helt klar. Dessutom måste din dator vara ansluten till det fasta datornätverket på din arbetsplats under hela tiden uppgraderingen pågår.

Har du inte tid att uppgradera? Var lugn, du behöver inte uppgradera ännu om du inte vill. Din dator kommer ändå att få den nya versionen av Office när datorn installeras om med Windows 10. Fram till dess kan det vara skönt att veta att det går hur bra som helst att fortsätta använda den äldre versionen av Office som vanligt.

Support

Hittar du inte svaret på din fråga? Tänk på att lösningen på många allmänna problem i Office-programmen finns beskriven på LU Support. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där, kontakta gärna Helpdesk.

Valbar i Software Center.
office.txt · Last modified: 2017-05-23 09:04 by robert