mejlmigreringen

Mejlmigreringen

Kända problem

"Fel" språk på webmail.lu.se

Alla verkar få engelska namn på mapparna. Inkogen heter Inbox och så vidare. Lösningen är att gå in “Alternativ” → “Visa alla alternativ” → “Inställningar” → “Regionalt” och, väl där, kryssa i rutan “Byt namn på standardmapparna så att deras namn matchar det angivna språket” och välja “Spara”.

Importerad mejl hamnar på "fel" ställe i Outlook

För vissa så hamnar importen av gammal mejl i en mapp som heter “Gammal mejl”, dock så är katalogstrukturen intakt. Använd Outlook för att flytta tillbaka allt till rätt plats.

Gemensamma mapparna i Outlook - alla vidaresändningar är borttagna

Kontakta LDC på tel 29000 för att vidaresända till din egen inkorg.

Webmail

Med det nya gemensamma mejlsystemet följer även en ny tjänst för webmail, dvs för att kolla sin mejl i webläsaren.

I telefonen

De gamla inställningarna för att läsa din mejl kommer inte att fungera. Lösningen är beroende av vilken sorts telefon du i nuläget använder för att läsa e-post. Guide för att läsa e-post i iPhone finns på www.ldc.lu.se/driftinfo. Viktigt! Radera först ditt befintliga exchange-konto i telefonen.

I grunden är det följande inställningar som gäller med det nya systemet:

Inställning Värde
Mailserver: webmail.lu.se
Domän: UW
Användarnamn: Ditt Lucat-id (utan någon ändelse, som exempelvis @lu.se eller @uw.lu.se). Exempel: kans-sge
Lösenord: Ditt Lucat-lösenord

Viktiga nya förändringar

Autenticering

Efter migreringen så använder man sitt Lucat-ID och tillhörande lösenord för att läsa sin mejl.

SPAM

Efter migreringen så kommer skräppost, sk SPAM, att märkas upp med * * *SPAM* * *. Detta blir en förändring mot hur det fungerar nu där vi helt enkelt nekar det som vi tror är skräppost.

Listor

Precis som innan så finns det listor som man kan använda för att nå t ex alla personer på en avdelning. När man söker i adressboken så måste du komma ihåg att alla “våra” listor alltid börjar med LTH-, en sökning med t ex LTH-Dator ger alla listor för datordriftgruppen.

Låneutrustning

Låneutrustning finns inte längre i dom gemensamma mapparna i Outlook. Mer information om hur du gör för att boka t ex lånedatorer kommer snart.

Lokalbokning

Lokalbokning finns inte längre i dom gemensamma mapparna i Outlook. Mer info om hur du gör får att boka de gemensamma lokalerna finns på www.ldc.lu.se/driftinfo. Sök på “bokning i webmail” eller “bokning i Outlook” och följ beskrivningen.

Nyheten här är att våra konferensrum kan bjudas in till möten. Man kan alltså bjuda in personer till ett möte samtidigt som man bjuder in rummet.

Våra lokaler heter LTH i början, LTH Annetorp osv.

mejlmigreringen.txt · Last modified: 2016-01-29 17:43 by cr