lumia_630

Lumia 630

Smartphone som använder Windows Phone 8.1. Mycket bra kalenderfunktion samt Microsoft Office. Dessutom finns diverse appar att ladda ner, bland annat en app för LU Box.

Byta pin-kod

Välj Inställningar. Du kommer då till inställningarna för System. Swajpa till vänster för att välja inställningarna för “Program”. Swajpa längst ner och dutta på “telefon”. Längst ner där kan du dutta på ändra SIM-PIN. Sedan följer du bara instruktionerna.

Du kan också stänga av SIM-skydd, dvs inte ha någon kod alls men för att skydda telefonen mot obehörig användning så måste du då ha en lösenkod för telefonen.

Lösenkod på telefonen

Gå till Inställningar och låsskärm och aktivera lösenkod.

Byta bakgrundsfärg

Som standard är bakgrunden svart och texten vit. Det är mer lättläst med inverterade inställningar. Gå till Inställningar och Startskärm + tema. Ändra bakgrund till Ljus.

Inställningar för mejl

Swipa fingret åt vänster. Skrolla ner tills du kommer till Inställningar och klicka på e-post + konton. Klicka på lägg till ett konto och välj sedan Exchange. Skriv sedan in kontoinställningarna enligt bilden nedan men ersätt kans-pjo med din egen Lucat-identitet. På E-postadress ska det alltså stå Lucat-id@uw.lu.se. När du sedan klickat på Logga in så tar det en liten stund innan kontot är klart.

lumia_630.txt · Last modified: 2015-07-03 21:46 by cr