listor

This page in English

Listor

Bakgrund

Listor (sändlistor, distributionslistor, maillistor, kärt barn har många namn) kan användas för att skicka e-post till många. Listorna syns även i den globala adressboken i Outlook.

LU:s nya verktyg för att hantera listor heter EPIC. EPIC står för “e-post i centrum”.

Alla anställda ska i EPIC kunna skapa listor vars e-postadress slutar på @epic.lu.se, men vill man ha en lista som slutar på något annat, exempelvis @inst.lth.se, får man kontakta supporten. Se support nedan.

All personal vid universitetet ska på sikt kunna använda sig av EPIC. I skrivande stund (februari 2016) gäller dock:

har kollat med LDC och det är för tillfället bara katalogadministratörer och några övriga med behörigheten distributionslisteansvarig som ska kunna komma åt EPIC. Övriga anställda ska släppas in senare.

Logga in i EPIC

Inloggning sker genom att följa länken på https://epic.lu.se/. Använd din Lucat-identitet.

Mer information

Mer information om EPIC finns under fliken “E-post” på LU Support. Se även t.ex. https://lu.app.box.com/s/mqbbi6h5zhge2yia1kuud89ieg8eerhg.

Support

Kontakta LTH Support eller ServiceDesk.

listor.txt · Last modified: 2018-05-18 14:20 by cr