User Tools

Site Tools


Command disabled: media
ie

Internet Explorer

Av säkerhetskäl rekommenderar vi er inte längre att använda Internet Explorer (IE)!

Det finns fortfarande vissa LU-tjänster som kräver att man använder Internet Explorer, tex. Lupin. Det är inget problem att använda Internet Explorer för just de tjänsterna.

Dessutom finns det en del tjänster som inte fungerar bra med Internet Explorer längre, till exempel Typo3.

Vi rekommenderar idag att ni i första hand använder webbläsaren Edge.

Bakgrund

På våra arbetsdatorer med Windows finns webbläsarprogrammet Microsoft Windows Internet Explorer installerat. På denna sida finns samlat information och svar på vanliga frågor om Internet Explorer.

Var får jag reda på mer?

Microsoft har samlat mycket information om Internet Explorer på sin webbplats:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/browser-ie#touchweb=touchvidtab1

På följande sida finns länkar till hjälpartiklar:

http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/internet-explorer-help

Frågor och svar

Hur byter jag sökleverantör?

Som standard använder Internet Explorer Bing för sökningar. Detta går dock att ändra. En sökmotor som inte spårar dina sökningar är DuckDuckGo. För att lägga till denna som förvald sökmotor går du till sajten och klickar på plustecknet ovanför Använd med IE, se bild.

Hur lägger jag till andra sökleverantörer?

Klicka på “kugghjulet” uppe till höger och välj “Hantera tillägg”, se bild nedan. I kolumnen “Tilläggstyper” välj “Sökleverantörer”. Klicka nu på “Hitta fler sökleverantörer”. Bland sökresultaten väljer du den sökmotor som du vill använda.

Hur byter jag startsida?

Valet av den startsida som visas som standard när man öppnar ett nytt webbläsarfönster kan man själv anpassa. Nedan beskrivs hur man gör denna anpassning i Internet Explorer.

Gör så här

  1. Öppna webbläsaren Internet Explorer.
  2. Gå till den webbsida som du vill ska fungera som standardsida.
  3. Klicka på “kugghjulet” och välj alternativet Internetalternativ.
  4. Under avsnittet Allmänt, klicka på knappen Använd aktuell. Se bilden nedan. Detta kommer att göra att den sida du befinner dig på nu kommer att bli startsida framöver.
  5. Klicka på knappen “OK”.
  6. Prova att startsidan blev som du önskade genom att på tangentbordet trycka ner Alt och sedan Home. Ett annat sätt att prova är att stänga Internet Explorer-fönstret och öppna det på nytt. Alternativt kan du klicka på startsidesymbolen i Internet Explorer för att ta dig till startsidan.

Support

Se LU Support för svaren på många vanliga frågor om Internet Explorer. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där, kontakta gärna LTH Support.

ie.txt · Last modified: 2018-05-18 14:12 by cr