User Tools

Site Tools


ie

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
ie [2015-05-19 12:05]
cr [Var får jag reda på mer?]
ie [2018-05-18 14:12] (current)
cr
Line 1: Line 1:
 ====== Internet Explorer ====== ====== Internet Explorer ======
 +
 +<WRAP important>​
 +Av säkerhetskäl rekommenderar vi er inte längre att använda Internet Explorer (IE)!
 +
 +Det finns fortfarande vissa LU-tjänster som kräver att man använder Internet Explorer, tex. [[Lupin]]. Det är inget problem att använda Internet Explorer för just de tjänsterna.
 +
 +Dessutom finns det en del tjänster som inte fungerar bra med Internet Explorer längre, till exempel Typo3.
 +
 +Vi rekommenderar idag att ni i första hand använder webbläsaren [[Edge]].
 +</​WRAP>​
  
 ===== Bakgrund ===== ===== Bakgrund =====
  
-På kansliets datorer ​finns webbläsarprogrammet Microsoft Windows Internet Explorer installerat. På denna sida finns samlat information och svar på vanliga frågor om Internet Explorer.+På våra arbetsdatorer med [[Windows]] ​finns webbläsarprogrammet Microsoft Windows Internet Explorer installerat. På denna sida finns samlat information och svar på vanliga frågor om Internet Explorer.
  
  
Line 10: Line 20:
 Microsoft har samlat mycket information om Internet Explorer på sin webbplats: Microsoft har samlat mycket information om Internet Explorer på sin webbplats:
  
-http://​windows.microsoft.com/​sv-se/​internet-explorer/​+http://​windows.microsoft.com/​sv-se/​internet-explorer/​browser-ie#​touchweb=touchvidtab1
  
 På följande sida finns länkar till hjälpartiklar:​ På följande sida finns länkar till hjälpartiklar:​
Line 20: Line 30:
 ===== Frågor och svar ===== ===== Frågor och svar =====
  
-==== Hur byter jag sökleverantör ​i webbläsaren? ====+==== Hur byter jag sökleverantör?​ ====
  
 Som standard använder Internet Explorer //Bing// för sökningar. Detta går dock att ändra. En sökmotor som inte spårar dina sökningar är [[http://​ddg.gg|DuckDuckGo]]. För att lägga till denna som förvald sökmotor går du till sajten och klickar på plustecknet ovanför //Använd med IE//, se bild. Som standard använder Internet Explorer //Bing// för sökningar. Detta går dock att ändra. En sökmotor som inte spårar dina sökningar är [[http://​ddg.gg|DuckDuckGo]]. För att lägga till denna som förvald sökmotor går du till sajten och klickar på plustecknet ovanför //Använd med IE//, se bild.
Line 26: Line 36:
 {{::​duckduckgo.png?​direct&​200|}} {{::​duckduckgo.png?​direct&​200|}}
  
-==== Lägga ​till andra sökleverantörer ====+==== Hur lägger jag till andra sökleverantörer==== 
 Klicka på "​kugghjulet"​ uppe till höger och välj "​Hantera tillägg",​ se bild nedan. I kolumnen "​Tilläggstyper"​ välj "​Sökleverantörer"​. Klicka nu på "​__H__itta fler sökleverantörer"​. Bland sökresultaten väljer du den sökmotor som du vill använda. Klicka på "​kugghjulet"​ uppe till höger och välj "​Hantera tillägg",​ se bild nedan. I kolumnen "​Tilläggstyper"​ välj "​Sökleverantörer"​. Klicka nu på "​__H__itta fler sökleverantörer"​. Bland sökresultaten väljer du den sökmotor som du vill använda.
  
Line 32: Line 43:
  
  
- +==== Hur byter jag startsida? ====
- +
-==== Hur byter jag startsida ​i webbläsaren? ====+
  
 Valet av den startsida som visas som standard när man öppnar ett nytt webbläsarfönster kan man själv anpassa. Nedan beskrivs hur man gör denna anpassning i Internet Explorer. Valet av den startsida som visas som standard när man öppnar ett nytt webbläsarfönster kan man själv anpassa. Nedan beskrivs hur man gör denna anpassning i Internet Explorer.
Line 56: Line 65:
 ===== Support ===== ===== Support =====
  
-Se [[LDC Webbsupport]] för svaren på många vanliga frågor om Internet Explorer. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där, kontakta gärna [[Helpdesk]].+Se [[LU Support]] för svaren på många vanliga frågor om Internet Explorer. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där, kontakta gärna [[LTH Support]]. 
  
  
ie.1432029954.txt.gz · Last modified: 2015-05-19 12:05 by cr