User Tools

Site Tools


ie

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
Next revision
Previous revision
ie [2015-05-19 12:05]
cr [Var får jag reda på mer?]
ie [2018-05-18 14:12] (current)
cr
Line 1: Line 1:
 ====== Internet Explorer ====== ====== Internet Explorer ======
 +
 +<WRAP important>​
 +Av säkerhetskäl rekommenderar vi er inte längre att använda Internet Explorer (IE)!
 +
 +Det finns fortfarande vissa LU-tjänster som kräver att man använder Internet Explorer, tex. [[Lupin]]. Det är inget problem att använda Internet Explorer för just de tjänsterna.
 +
 +Dessutom finns det en del tjänster som inte fungerar bra med Internet Explorer längre, till exempel Typo3.
 +
 +Vi rekommenderar idag att ni i första hand använder webbläsaren [[Edge]].
 +</​WRAP>​
  
 ===== Bakgrund ===== ===== Bakgrund =====
  
-På kansliets datorer ​finns webbläsarprogrammet Microsoft Windows Internet Explorer installerat. På denna sida finns samlat information och svar på vanliga frågor om Internet Explorer.+På våra arbetsdatorer med [[Windows]] ​finns webbläsarprogrammet Microsoft Windows Internet Explorer installerat. På denna sida finns samlat information och svar på vanliga frågor om Internet Explorer.
  
  
Line 10: Line 20:
 Microsoft har samlat mycket information om Internet Explorer på sin webbplats: Microsoft har samlat mycket information om Internet Explorer på sin webbplats:
  
-http://​windows.microsoft.com/​sv-se/​internet-explorer/​+http://​windows.microsoft.com/​sv-se/​internet-explorer/​browser-ie#​touchweb=touchvidtab1
  
 På följande sida finns länkar till hjälpartiklar:​ På följande sida finns länkar till hjälpartiklar:​
Line 20: Line 30:
 ===== Frågor och svar ===== ===== Frågor och svar =====
  
-==== Hur byter jag sökleverantör ​i webbläsaren? ====+==== Hur byter jag sökleverantör?​ ====
  
 Som standard använder Internet Explorer //Bing// för sökningar. Detta går dock att ändra. En sökmotor som inte spårar dina sökningar är [[http://​ddg.gg|DuckDuckGo]]. För att lägga till denna som förvald sökmotor går du till sajten och klickar på plustecknet ovanför //Använd med IE//, se bild. Som standard använder Internet Explorer //Bing// för sökningar. Detta går dock att ändra. En sökmotor som inte spårar dina sökningar är [[http://​ddg.gg|DuckDuckGo]]. För att lägga till denna som förvald sökmotor går du till sajten och klickar på plustecknet ovanför //Använd med IE//, se bild.
Line 26: Line 36:
 {{::​duckduckgo.png?​direct&​200|}} {{::​duckduckgo.png?​direct&​200|}}
  
-==== Lägga ​till andra sökleverantörer ====+==== Hur lägger jag till andra sökleverantörer==== 
 Klicka på "​kugghjulet"​ uppe till höger och välj "​Hantera tillägg",​ se bild nedan. I kolumnen "​Tilläggstyper"​ välj "​Sökleverantörer"​. Klicka nu på "​__H__itta fler sökleverantörer"​. Bland sökresultaten väljer du den sökmotor som du vill använda. Klicka på "​kugghjulet"​ uppe till höger och välj "​Hantera tillägg",​ se bild nedan. I kolumnen "​Tilläggstyper"​ välj "​Sökleverantörer"​. Klicka nu på "​__H__itta fler sökleverantörer"​. Bland sökresultaten väljer du den sökmotor som du vill använda.
  
Line 32: Line 43:
  
  
- +==== Hur byter jag startsida? ====
- +
-==== Hur byter jag startsida ​i webbläsaren? ====+
  
 Valet av den startsida som visas som standard när man öppnar ett nytt webbläsarfönster kan man själv anpassa. Nedan beskrivs hur man gör denna anpassning i Internet Explorer. Valet av den startsida som visas som standard när man öppnar ett nytt webbläsarfönster kan man själv anpassa. Nedan beskrivs hur man gör denna anpassning i Internet Explorer.
Line 56: Line 65:
 ===== Support ===== ===== Support =====
  
-Se [[LDC Webbsupport]] för svaren på många vanliga frågor om Internet Explorer. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där, kontakta gärna [[Helpdesk]].+Se [[LU Support]] för svaren på många vanliga frågor om Internet Explorer. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där, kontakta gärna [[LTH Support]]. 
  
  
ie.1432029954.txt.gz · Last modified: 2015-05-19 12:05 by cr