User Tools

Site Tools


ie

This is an old revision of the document!


Internet Explorer

Bakgrund

På kansliets datorer finns webbläsarprogrammet Microsoft Windows Internet Explorer installerat. På denna sida finns samlat information och svar på vanliga frågor om Internet Explorer.

Var får jag reda på mer?

Microsoft har samlat mycket information om Internet Explorer på sin webbplats:

http://www.microsoft.com/sverige/windows/internet-explorer/

Frågor och svar

Hur byter jag sökleverantör i webbläsaren?

Som standard använder Internet Explorer Bing för sökningar. Detta går dock att ändra. En sökmotor som inte spårar dina sökningar är DuckDuckGo. För att lägga till denna som förvald sökmotor går du till sajten och klickar på plustecknet ovanför Använd med IE, se bild.

Lägga till andra sökleverantörer

Klicka på “kugghjulet” uppe till höger och välj “Hantera tillägg”, se bild nedan. I kolumnen “Tilläggstyper” välj “Sökleverantörer”. Klicka nu på “Hitta fler sökleverantörer”. Bland sökresultaten väljer du den sökmotor som du vill använda.

Hur byter jag startsida i webbläsaren?

Valet av den startsida som visas som standard när man öppnar ett nytt webbläsarfönster kan man själv anpassa. Nedan beskrivs hur man gör denna anpassning i Internet Explorer.

Gör så här

  1. Öppna webbläsaren Internet Explorer.
  2. Gå till den webbsida som du vill ska fungera som standardsida.
  3. Under menyn “Verktyg”, välj alternativet “Internetalternativ” längst ned. Se bilden nedan.
  4. Under avsnittet “Startsida”, klicka på knappen “Använd aktuell”. Se bilden nedan. Detta kommer att göra att den sida du befinner dig på nu kommer att bli startsida framöver.
  5. Klicka på knappen “OK”.
  6. Testa att startsidan blev som du önskade. Ett sätt att testa är att stänga Internet Explorer-fönstret och öppna det på nytt. Alternativt kan du klicka på startsidesymbolen i Internet Explorer för att ta dig till startsidan.

Support

Se LDC Webbsupport för svaren på många vanliga frågor om Internet Explorer. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där, kontakta gärna Helpdesk.

ie.1404312853.txt.gz · Last modified: 2014-07-02 16:54 by pelle