User Tools

Site Tools


flash

Adobe Flash Player

Bakgrund

Adobe Flash Player är ett insticksprogram till webbläsare som möjliggör uppspelning av multimediainnehåll i så kallat Flash-format på webbsidor.

Frågor och svar

Har jag Flash-spelaren på min dator?

Ja! LTH Support ser till att Adobe Flash Player i senaste version är automatiskt installerat på samtliga datorer.

Vill du testa Flash-spelaren, eller se exakt vilken version du har, kan du besöka följande speciella testwebbsida hos Adobe:

http://www.adobe.com/software/flash/about/

Ser du en kort animation och får ljud samtidigt, fungerar Flash-spelaren på din dator. På sidan står också exakt vilken version av Adobe Flash Player som du har på din dator.

Jag får ett meddelande på en webbsida om att jag måste installera senaste versionen av Flash för att se innehållet. Vad ska jag göra?

Tyvärr har en del äldre verktyg för att skapa Flash-innehåll på webbsidor haft ett medföljande fel. Flash-innehåll som producerats med dessa verktyg, har automatiskt fått en inbyggd kontroll av att senaste versionen av Flash-spelaren är installerad när man försöker komma åt innehållet. Detta är inte problematiskt i sig, men tyvärr är denna versionskontroll i dessa äldre verktyg gjord på ett felaktigt sätt, och förstår inte att Flash-versionsnummer numera kan innehålla två siffror istället för bara en siffra. Detta problem tenderar alltså att i förekommande fall drabba datorer med Adobe Flash Player 10, medan datorer med den äldre och ej längre rekommenderade Adobe Flash Player 9 inte drabbas.

Råkar du ut för detta problem, testa först att din Flash-spelare fungerar på testwebbsidan som nämns i svaret på föregående fråga. Ta sedan kontakt med den som ansvarar för den webbsida som gav dig felmeddelandet, och påtala problemet med Flash-innehållet. Lösningen är att de uppdaterar sitt Flash-innehåll. I meddelandet till dem, bifoga informationen om exakt vilken version av Adobe Flash Player du har på datorn. Denna information får du också tag i på testwebbsidan.

flash.txt · Last modified: 2018-05-18 14:12 by cr