fastisar

This page in English

Fästisar

Fästisar, eller Sticky Notes som de heter i engelsk version, är digitala postitlappar på datorn. Programmet finns förinstallerat i alla nyare versioner av Windows.

För mer info om Fästisar, se http://windows.microsoft.com/sv-se/windows7/using-sticky-notes.

Starta Fästisar

Enklast startar du Fästisar genom att trycka på Windows-tangenten för att öppna startmenyn och därefter börja skriva:

Fästisar

och därefter klicka på ikonen för programmet.

Vill du ha enklare sätt att starta programmet framöver? Se Hur fäster jag ett program på startmenyn eller Hur fäster jag ett program i aktivitetsfältet.

Fördelar

Digitala postitlappar har en mängd fördelar gentemot den traditionella varianten i papper:

• De kan anpassas i storlek
  • De kan alltid fås i “rätt” färg
  • De torkar inte, rullar ihop sig och trillar ner på golvet efter ett tag
  • De blåser inte bort när rummet vädras
  • De blir inte oläsliga efter ett tag
  • De är inte oläsliga redan från början pga handstil
  • De kan innehålla klickbara länkar
  • De kan allihop snabbt döljas med ett enkelt musklick och på motsvarande sätt allihop plockas fram med ett enkelt musklick1)
  • De är miljövänligare

Sparar du dessutom digitala postitlappar på en bärbar dator har du dessutom alltid åtkomst till dina postitlappar när du tar med dig datorn.

Support

Fler frågor om Fästisar? Kontakta Helpdesk.

På programmets ikon.
fastisar.txt · Last modified: 2015-12-04 10:59 by cr