android

Android

Läsa e-posten i mobilen

Två alternativ finns: Outlook-appen (rekommenderad) eller Gmail-appen.

Använder man Outlook så får man e-post och kalender samlade i en app. Möjlighet att redigera Word- eller Excelfiler direkt i motsvarande app. Det finns även stöd för att visa och bifoga filer från OneDrive utan att behöva ladda ner dem till telefonen.

Använder man Gmail så hamnar e-posten i Gmail, Outlook-kalendern i mobilens kalender och kontakter i telefonens kontaktapp.

Outlook

1. Installera appen “Outlook” från appen Play butik
  2. Starta appen
  3. Knacka på Kom-igång
  4. Ange din som “Lucat-ID”@lu.se, t ex kans-pjo@lu.se
  5. Skriv in ditt Lucat-lösenord
  6. För att komma åt filer som man har i OneDrive eller LU Box så lägger man till ett “OneDrive för företag”-konto eller ett Box-konto. Klicka på dom tre liggande strecken uppe i vänstra hörent av Outlook på din mobiltelefon. Klicka sedan på kugghjulet och lägg till kontot genom att klicka på + Lägg till konto Appen föreslår då ditt gamil-konto som du måste bocka ur. Sedan går du vidare och lägger till din lagringstjänst. LU Box kräver att du väljer så kallad “SSO-inloggning”.

Gmail

1. Starta appen
  2. Skapa e-postkonto: välj Exchange
  3. Skriv in din e-post som Lucat-id@lu.se
  4. Skriv in ditt lösenord
  5. Ändra SERVER till webmail.lu.se
  6. Acceptera frågan “Fjärradministrera säkerhet” om att webmail.lu.se ska få fjärrkontrollera din telefon.
  7. Kontoalternativ: välj hur ofta mejlen ska kollas och vad som ska synkroniseras.
  8. Frågan “Vill du aktivera enhetsadministration?”, kommer upp. Detta måste godkännas för att synkroniseringen ska kunna göras.

Skärmlås och SIM-kod

Vi rekommenderar att man stänger av koden till SIM-kortet och istället bara har ett lösenord på skärmen.

Inaktivera SIM-koden såhär: gå till “Inställningar” → “Säkerhet” → “Lås för SIM-kort”.

Skapa ett skärmlås såhär: gå till “Inställningar” → “Säkerhet” och knacka på “Skärmlås” och välj mellan “Grafiskt lösenord”, “PIN-kod” eller “Lösenord”.

Säkerhetskopiering av telefonen, bilder mm

Gå till appen Inställningar och gå ner till Säkerhetskopiering och återställning. Se till att “Säkerhetskopiera data” är “På”. Observera att du måste då ange ett Google-konto som “Backupkonto”.

Kontakter m.m. sparas inte

Ett problem som har uppstått är att när man uppdaterar en kontakt. T.ex. när man ändrar telefonnummer eller kontaktbild så sparas det endast en stund.

Problemet uppstår när man i Outlook-appen säger att man vill ha sina outlook-kontakter synkade med telefonens kontakter. Då får man en envägs-synkning som skriver över ändringar gjorda på telefonen med det som finns i outlook på din dator.

Lösningen på detta är att lägga till en koppling till webmail.lu.se som bara synkroniserar kontakterna. Kopplingen läggs upp så här:

1. Gå till inställningar
  2. Välj konton
android.txt · Last modified: 2018-09-27 17:42 by pelle