User Tools

Site Tools


adobe_creative_cloud

This is an old revision of the document!


Adobe Creative Cloud Complete eller Acrobat CC

I väntan på officiell information från LDC på https://support.lu.se så försöker vi här dokumentera processen för att registrera och installera programvaror från Adobes svit med programvaror.

  1. Tala med den person som skall betala programvaran (Adobe CCE Complete kostar 1500 kr för hyra giltig perioden 2018-11-01 till 2021-11-01. Acrobat CC kostar 300 kr för samma period).
  2. När det är OK, be Programansvarig på din avdelning eller institution registrera licensen i Programförmedlingen. Programansvarig på din avdelning eller institution kommer då i samband med detta att behöva ange din mailadress, datorns ip-nummer och datorns namn.
  3. När det är registrerat skall programansvarig även lämna ovanstående uppgifter till oss på LTH Support genom att maila till support@lth.se, så ser vi därefter till att du får tillgång till programvaran “Adobe Creative Cloud” i Software Center.
  4. Installera “Adobe Creative Cloud” på din dator via Software Center. Se även denna guide!
  5. Starta “Adobe Creative Cloud”.
  6. När du bes om inloggning, använd LUCATID@lu.se som användarnamn så skickas du till LU:s inloggningssida.
  7. Nu skall du med hjälp av “Adobe Creative Cloud” kunna installera de programvaror du har rätt till. När programmen väl är installerade kommer “Adobe Creative Cloud” kontinuerligt att hålla dem uppdaterade.

Om du har tillgång till samtliga programvaror, var ändå lite försiktig med hur många du väljer att installera. Tillsammans tar programvarorna åtskilligt med plats (130 GB eller mer) på din dator!

/PV 2019-04-09

adobe_creative_cloud.1561472102.txt.gz · Last modified: 2019-06-25 16:15 by peterv