adobe_creative_cloud

This page in English

Adobe Creative Cloud

I november 2019 går alla de gamla Adobe-licenserna ut. Detta gäller både exempelvis licenser för Adobe Creative Cloud Complete och Adobe Acrobat CC.

Om du har en äldre licens som går ut i november 2019 behöver du skaffa en ny licens om du vill fortsätta använda Adobe-programmen. Nedan hittar du instruktioner för detta. Observera att du kanske klarar dig bra med de alternativa programvaror som vi redan har licens för, se tipset nederst på denna sida.

Så här gör du

Följ stegen nedan om du behöver tillgång till Adobe-programvara:

1. Tala med den person som skall betala programvaran (Adobe CCE Complete kostar exempelvis 1500 kr för hyra giltig perioden 2018-11-01 till 2021-11-01. Acrobat CC kostar 300 kr för samma period).
  2. När du fått OK, be Programansvarig på din avdelning eller institution registrera licensen i Programförmedlingen. Programansvarig på din avdelning eller institution kommer då i samband med detta att utöver kostnadsställe behöva ange följande tre uppgifter:
  3. Installera “Adobe Creative Cloud Desktop” på din dator via Software Center. Se även denna guide!
  4. Starta “Adobe Creative Cloud”.
  5. När du bes om inloggning, använd LUCATID@lu.se (dvs ditt eget Lucat-id direkt följt av @lu.se) som användarnamn så skickas du till LU:s inloggningssida.
  6. Nu skall du med hjälp av “Adobe Creative Cloud” kunna installera de programvaror du har rätt till. När programmen väl är installerade kommer “Adobe Creative Cloud” kontinuerligt att hålla dem uppdaterade.

Om du har tillgång till samtliga programvaror, var ändå lite försiktig med hur många du väljer att installera. Tillsammans tar programvarorna åtskilligt med plats (130 GB eller mer) på din dator!

Observera att vi har tillgång till ett antal programvaror som är goda ersättningar för vissa av Adobes programvaror. Dessa program har vi redan licenser för till alla studenter och anställda, och de kostar därför inget extra. De finns antingen redan installerade på din dator, eller är tillgängliga för installation via Software Center eller AppsAnywhere.

Vanliga frågor och svar

• Fråga: Jag har registrerat licensen som jag skall, men när jag startar “Adobe Creative Cloud” så står det att jag bara kommer åt testversioner av det jag skall ha licens till. Varför? Vad gör jag?
  • Svar: Du kan av olika skäl ha loggat in med fel konto. Kolla inne i “Adobe Creative Cloud” vad du är inloggad som. Klicka på “pajdiagrammet” längst upp till höger. Du skall vara inloggad med dittlucatID@lu.se (ex. ldc-abc@lu.se) och inte med något annat. Om det är fel konto, logga ut o logga in med rätt konto.
adobe_creative_cloud.txt · Last modified: 2020-08-17 14:45 by cr